Friday, September 17, 2010

Metsatöll ja Relicseed @ Baltijas Saule


Paar nädalat tagasi laupäevasel päeval otsustasime sõita Riiga ja nautida Inglisaarel Metsatöllu kontserti, mida sel kalendriaastal polegi kuulnud. Ehk siis polnud varasemalt kuulnud uue albumi lugusid live-esituses.
Oi kui mõnus õhtu ja kui kõva küte.
TUnne sellel kontserdil oli mõnus juba seetõttu et tundus nagu asi oleks olnud täiesti privaatkontsert ning kohal olid tõesti inimesed, kes nende muusikat tõsiselt austavad. Riiga olid ka ära eksinud (enamus muidugi oligi planeeritult sõitnud sinna) umbes 15 eestlast ning kõik nendest oskasid kaasa laulda ja elada kogu olemisele. Fiiling oli hea.

Metsatöll muidugi on samahea kui varem või isegi parem. Juba selle tõttu peab Rabarock tagasi tulema. Metsatöllu kontsert seal on ikka täielik elamus ja võrreldav täiesti mõne maailmatuntud artisti esinemisega. (Metsatöll tegelikult juba vaikselt on ka samasse klassi kuuluv). Olen nende "Äio" albumist täielikult lummatud. Nii siiras ja nii võimas kui üks mees peakski olema. See filosoofia ja jõud.
Lugu "Roju" oli mõeldud naistele. Huvitaval kombel alati eelnevalt albumilt seda lugu kuuldes, tundsin justkui et oleksi mõeldud see lugu ühele naisele vabanduseks kõigi tõeliste meeste poolt.

Muidugi kõlasid antud konserdil ka vanad ja head "Saarema vägilane" ja "Ussisõnad"( no see on alati kõike hüpnotiseerivam lugu, kui juba esitusele võetakse - live parim).
Kunagi ei pea pettuma Metsatöllus. JEE!

Aga enne Metsatöllu esines üks noorte meeste grupp, mis oli tõsiselt hea. Ma ei saanud küll aru millest nad laulsid, kuid see oli hea, mida nad tegid. Noor Metallica. Lihtsalt nii hea live. Neid võiks kutsuda kunagi täitsa külla Eestisse.
Nende lugusid on võimalik kuulata:http://www.draugiem.lv/relicseed
(Miks läti talendiotsijad ei ole veel neid leidnud?)
Või nende myspace: http://www.myspace.com/relicseed
Trummar oli noor ja VÄGA hea. Nende live läks iga looga paremaks.


Kahe sõnaga metalselt karastav!

2 comments:

Triin said...

Metsatöll oli sama hea kui alati olgugi, et poisid olla tõbised olnud. Ning ma võin kindlalt öelda, et need eestlased olid seal selge eesmärgiga.. :)

Ninnu said...

Heivimetal!