Sunday, September 26, 2010

Arcade Fire "Äärelinna" kodune šokolaaditort



Sellises bändis tahaksin ma mängida. Või olla või mida iganes. See energia  mis sealt tuleb. See muusikakõla ning kreisisus mulle väga meeldib. Kogu selle albumi "Suburbs" konseptsioon võlub mind. Kõik see kuidas me elame oma noorust läbi. Kuidas me oleme see, mida me kogeme noorena. Korraga lõbus ja korraga kurb. Korraga väsinud ja korraga energiast tulvil. Kõik nagu oli siis...  äärelinnas - maakohas : kusiganes peale nooblite tsiviliseeritud inimeste keskel.
Kogu album paneb mind ennastki tagasi vaatama ja mõtlema ehk ka hetkel noortega tegeledes, sellele segadusele mis võib olla minu sees, kui minust saab inimene isisksuse ning karismaga.

Mulle väga meeldib kuidas see album suudab panna mõtlema sellele, et on olemas rikaste ja kuulsate kõrval täiesti tavalised inimesed. Kellel pole küll raha ja kuulsust, kuid neil on mõtted ja siirus elu vastu. Võimalused on piiratumad, kui nendel kes elavad kesklinnas moodsat elu.

Seda albumit saab vaid tarbida terviklikult.

 EE arvustusest loetud sõnad: "Arcade Fire’i jaoks pole rokkmuusika elu ja surma küsimus, maailmavaade ega maailmavalu." - Nii ongi.

Kui ma võrdlen eelmiste Arcade Fire albumitega seda, siis mulle meeldib see kõige enam. Selles on veelgi rohkem sisulist (noore inimese jaoks - eelmised ehk liialt laiehaardelised probleemid ja küsimused) ja energeetilist poolt. Asi on muutunud kuidagi täiuslikumaks.

Esile tõstaksin võibolla lugu "Month of May", mis oma rocknrolli võtmega üllatas väga. Tänapäeva variant rokist ja rollist Arcade Fire võtmega. Väga kihvt! Ja sellele kohe järgneb bluusiväljund "Wasted Hours", mis oleks kui teekonnakirjeldus. Muusika ajalugu.

Kurblik.
Energiline.
Masohhistlik.
Lapselik.
Naiselik.
Igatsev.
Naljatlev.

Mida rohkem neid KUULATA, seda parem tundub. Kui kuulata neid ja kuulata veel, siis tundub tõesti et tegemist on parima bändiga maa peal, vähemalt antud hetkes. Erinevatest lugudest kumab välja just see, et iga bändi liige on andnud midagi asendamatut. Kõik see kokku on kui šokolaaditort.

No comments: